Seminar Emas di Alor Setar Kedah

Mereka dah dapat barang utk berniaga. FREE jer. Tak payah modal pun. Datang ke program kami, kami bagi barang.

ANDA BERNIAGA KAMI BAGI MODAL.
Peluang untuk anda mula berniaga dengan produk/barang dagangan kami beri. Anda hadir ke lokasi program kami, Ambil barang, Dah laku baru anda bayar.

Jika anda tiada masa nak jumpa orang tapi minat berniaga, anda boleh memiliki butik online anda sendiri TANPA MODAL. Kami uruskan dari penyediaan stok hinggalah penghantaran terus kepada pelanggan anda.
Anda cuma duduk main FB 24 jam & kami bayar anda utk setiap produk yg anda jual melalui online.

Pastikan kehadiran anda ke program pembangunan usahawan. MEMBUDAYAKAN UMAT BERDAGANG.

KHAS UNTUK MUSLIMIN & MUSLIMAT SAHAJA.

DAFTAR SEKARANG!!
Untuk 50 orang sahaja.
TEMPAT HAMPIR PENUH!

Masuk PERCUMA.

Alor Setar, KEDAH
Tempat : Regency Hotel Alor Setar
Tarikh : 8 Mac 2014 (Sabtu)
Masa : 9pagi
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP ASETAR><nama penuh><bil peserta> hantar ke 32828
Penganjur : Ust Zaki 017-575 0810

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Kepala Batas, PULAU PINANG
Tempat : Dewan Seminar Kedai Emas GCP, No 33, Lorong Bertam Indah 4/9, Taman Bertam Indah, Kepala Batas, Pulau Pinang
Tarikh : 9 Mac 2014 (Ahad)
Masa : 9pagi
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP BERTAM><nama penuh><bil peserta> hantar ke 32828
Penganjur : Puan Ana 019-528 4064

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

MELAKA
Tempat : Dewan Seminar Kedai Emas GCP No 41, Jalan Lagenda 1, Taman 1 Lagenda, Melaka Central, Melaka
Tarikh : 22 Mac 2014 (Sabtu)
Masa : 9pagi
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP MELAKA><nama penuh><bil peserta> hantar ke 32828
Penganjur : En Shrom 012-915 0746 / En Fardahus 012-934 0849

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Nilai, NEGERI SEMBILAN
Tempat : Dewan Seminar Ibu Pejabat GCP, Bandar Baru Nilai
Tarikh : 23 Mac 2014 (Ahad)
Masa : 9pagi
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP NILAI><nama penuh><bil peserta> hantar ke 32828
Penganjur : Cik Azella 013-354 3458

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

 

1901942_593003304115627_592919554_n

jumpa Harta Karun Saddle Ridge

 

 

 

Jumpa Harta Karun Saddle Ridge

berita kat NTV7 petang tadi ~
Harta Karun Saddle Ridge Sepasang suami isteri menemui harta karun berupa syiling emas bernilai lebih USD10 juta semasa bersiar-siar bersama anjing mereka. Sejumlah 1,427 syiling emas yang ditemui di tanah milik mereka itu adalah dari tahun 1847 to 1894 serta berkeadaan “uncirculated”. “Saya ternampak satu tin buruk yang terkeluar dari tanah berhampiran denai yang selalu kami lalui setiap hari sejak bertahun-tahun yang lalu” kata pasangan itu.
Ia adalah tin pertama dari 5 tin lagi yang berjaya ditemui. Setiap satu tin berkenaan dipenuhi dengan syiling emas.
_________________________________
Apakah potensi Emas ? Masih tidak yakin? Dapatkan dahulu logam ini pada harga yang lebih rendah SEKARANG Syiling2 tu sekitar 7kilogram bernilai Rm30juta Kalaulah yang dijumpai adalah duit kertas zaman Jepun..Agak2 berapa je harga nya ?

baca info lengkap :
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-26349136

Seminar Febuari 2014 MEMBUDAYAKAN UMAT BERDAGANG. GCP , Kasturi Emas, AnNisa Collection, Ziqri Foods

 

http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

 

MEMBUDAYAKAN UMAT BERDAGANG.

AMBIL BARANG DULU.
Anda tak perlu bayar 1 sen pun.
Barang dah laku barulah anda bayar.

Temui kami di Lokasi Berikut :

DAFTAR SEKARANG!!
Untuk 50 orang sahaja.
TEMPAT HAMPIR PENUH! Daftar Online  Segera : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Program Pembangunan Usahawan. Membudayakan Umat Berdagang.

SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN
Tarikh : 9 FEBRUARI 2014 (Ahad)
Tempat : HOTEL SERI MALAYSIA SEREMBAN
Masa : 9.00pg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP SRBN> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Hubungi : TARIQ 019-373 1747
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689
JOHOR BAHRU, JOHOR
Tarikh : 15 FEBRUARI 2014 (Sabtu)
Tempat : HOTEL SERI MALAYSIA JOHOR BAHRU
Masa : 9.00pg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP JB> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Hubungi : PUAN NASRI FAHMI 012-746 0386
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689
SHAH ALAM, SELANGOR
Tarikh : 22 FEBRUARI 2014 (Sabtu)
Tempat : BILIK SEMINAR MASJID NEGERI SHAH ALAM
Masa : 9.00pg – 5.00ptg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP SHAH> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Penganjur : HUZAIRIN 019-242 4010
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689
KUANTAN, PAHANG
Tarikh : 23 FEBRUARI 2014 (Ahad)
Tempat : HOTEL SERI MALAYSIA KUANTAN
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP KUANTAN> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Masa : 9.00pg
Hubungi : SUZANA 016-980 8989

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Urus Pendapatan dengan Emas : Seminar GCP Percuma

Nak ambik barang dulu bayar kemudian???
boleh datang ke program pembangunan usahawan.
Masuk PERCUMA & makan PERCUMA.
 Nak emas & perak PERCUMA pun boleh… Datang jer bawak anak beranak

PROGRAM PEMBANGUNAN USAHAWAN.

DAFTAR SEGERA!!
TEMPAT HAMPIR PENUH!

Kota Bharu, KELANTAN
Tarikh : 11 Januari 2014 (SABTU)
Tempat : ONE STATION hotel , bersebelahan tesco kota bharu
Masa : 9.00pg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP KB> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Hubungi : ROHAIZAN 019-9199224

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Dungun,TERENGGANU
Tarikh : 18 Januari 2014 (SABTU)
Tempat : Hotel UiTM Dungun
Masa : 9.00pg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP DUNGUN> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Hubungi :
AMRAN 019-949 1956
QISTINA 019-262 8090

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

MELAKA
Tarikh : 25 JANUARI 2014 (SABTU)
Tempat : Kedai Emas GCP,
No 41 Jalan Lagenda 1, Taman 1 Lagenda, Bandaraya Melaka, (depan jalan masuk AEON Bandaraya melaka)
Masa : 9.00pg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP KEMLK> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Hubungi : Shahrom 017-213 6858

Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

KUALA LUMPUR
Tarikh : 26 Januari 2014 (AHAD)
Tempat : equine training centre, seri kembangan
Masa : 9.00pg
Pengesahan kehadiran : SMS <GCP SERI> <nama penuh> <bil peserta> hantar ke 32828
Hubungi: SURIATI 013-305 5013

 

 

Jom Setai GCP!! Seminar Percuma di PULAU PINANG, PERAK, KELANTAN, TERENGGANU

 

ANDA BERNIAGA, MODAL KAMI SEDIAKAN!

PRODUK UTK DIJUAL DIBERI untuk anda memulakan perniagaan.

 

PROGRAM PEMBANGUNAN USAHAWAN. ( MASUK PERCUMA)

Kepala Batas, PULAU PINANG
Tarikh : 28 Disember 2013 (SABTU)
Tempat : Kedai Emas GCP Cawangan Bertam, No 33, Lorong Bertam Indah 4/9, Taman Bertam Indah, Kepala Batas.
Masa : 9.00pg
Hubungi :
Saffuwan 011-16640799
Afiqah 013-9606954
Muhaimin 014-5290636
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Slim River, PERAK
Tarikh : 29 Disember 2013 (AHAD)
Tempat : Dewan Seminar Seri Tanjung Rumah Rehat Slim River Perak
Masa : 9.00pg
Hubungi :
Norhafizan 019-3335897
Naserudin 012-5913648
Azridawaty 012- 5082312
Maria 019-3323548
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Kota Bharu, KELANTAN
Tarikh : 11 Januari 2013 (SABTU)
Tempat : ONE STATION hotel , bersebelahan tesco kota bharu
Masa : 9.00pg
Hubungi : ROHAIZAN 019-9199224
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Dungun,TERENGGANU
Tarikh : 18 Januari 2013 (SABTU)
Tempat : Hotel UiTM Dungun
Masa : 9.00pg
Hubungi :
AMRAN 019-949 1956
QISTINA 019-262 8090
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

MELAKA
Tarikh : 25 JANUARI 2014 (SABTU)
Tempat : Kedai Emas GCP,
No 41 Jalan Lagenda 1, Taman 1 Lagenda, Bandaraya Melaka, (depan jalan masuk AEON Bandaraya melaka)
Masa : 9.00pg
Hubungi : Shahrom 017-213 6858
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

KUALA LUMPUR
Tarikh : 26 Januari 2013 (AHAD)
Tempat : equine training centre, seri kembangan
Masa : 9.00pg
Hubungi : NUUR SURIATI 013-305 5013
Daftar Online : http://www.gcp.com.my/?id=ad1689

Hantaran kahwin 16 keping dinar GCP ketulenan 999.9 dan Kasturi Emas

Panas lagi, hantaran kahwin 16 keping dinar GCP ketulenan 999.9 Al Faiz GoldTrade pada 11.12.13.
Sapa yg nak kawin tu meh beli dinar GCP ketulenan 999.9
www.gcp.com.my

 

1380150_694486453928391_1433639422_n

Ingin memiliki Emas atau bertanya info emas :

Tips Simpanan Emas 1g untuk masa depan #emas #Tips

emas 1g GCP

Permulaan itu biar kecil dan sedikit..
Pengakhiran itu yang pasti..
Jongkong emas seberat 1g utk pelaburan masa depan anak:
1bulan— 1g
5bulan— 5g
1tahun— 12g
3tahun— 36g
10tahun— 120g

Umur anak anda 10tahun sahaja simpanannya sudah mencecah 120g, jika 18tahun?
YA..
216g!!

Akan datang 216g itu nilainya sudah menjangkau lebih seratus ribu!
Para ibu bapa kini sudah boleh katakan TIDAK kepada PTPTN..
Cukuplah kami sahaja yang kini sedang berperang membayar hutang tersebut…
Bilamana kita diberi pilihan utk membiayai pelajaran anak secara CASH, kenapa perlu memilih untuk BERHUTANG??

‪#‎anak‬ adalah amanat Allah yang perlu kita jaga..

Bertukarlah kepada simpanan emas yang lebih menguntungkan..
Bukti kekayaan sebenar, penyimpan nilai terbaik serta kalis inflasi..

*Tips From : Ijan Zahari

Contact sy untuk sy bantu anda menjadi ibubapa prihatin dan bijak.

 

Ingin memiliki Emas atau bertanya info emas :

 

Cara pengiraan Harga Emas 999 dan 916 Malaysia

Assalamualaikum..

Salam sejahtera.. didoakan kita sentiasa dalam limpahan rahmat Allah..

ada beberapa sahabat bertanya bagaimana cara mengira harga emas semasa berdasarkan harga emas dunia seperti kitco dan seumpamanya..

oleh kerana saya tidak sempat menulis panjang lebar berikut saya kongsikan beberapa artikel sahabat emas berkaitan cara pengiraan harga emas spot.. harga tempatan dll..

selamat menambah ilmu emas :)

Artikel 1 :

http://anak-permataku.blogspot.com

Pengiraan Harga Emas berdasarkan harga pasaran di KITCO

Assalamualaikum.
Pengiraan ini berdasarkan harga pasaran emas mentah yang dipaparkan di KITCO
Perlu diingatkan pengiraan ini tidak semestinya tepat, tetapi boleh dijadikan anggaran tentang harga emas sebenar di pasaran Malaysia.
sebagai contoh pada 25 Julai harga purata 1 Ounce emas adalah USD 1613
Oleh kerana di Malaysia kita lebih gemar menggunakan gram, jadi
1 Ounce(Troy) = 31.10 gm
31.10gm = USD 1613
1 gm = USD 51.86
Sekarang kita lihat pula kadar tukaran wang asing USD kepada RM

 

1 USD = RM 2.98
Jadi 1 gm = RM 154.56, dan inilah yang selalu orang panggil harga Spot Gold.
Persoalannya sekarang, kenapa kita perlu tahu harga Spot Gold nie?
Jawapannya, ia dapat membantu kita menilai sendiri harga emas yang kita ingin beli, adakah ia terlalu tinggi atau hampir dengan harga spotgold tadi.
Harga barang kemas seperti cincin, rantai lebih tinggi dari spot gold kerana kos pengeluarannya, serta kos pertukangan(workmanship).
Berbeza pula dengan gold bar atau syilling emas, yang mana harganya mungkin lebih hampir dengan harga spotgold, kerana kebiasaanya, kos pengelurannya jauh lebih rendah berbanding barang kemas dan tiada kos workmanship.
Sebagai contoh PG Dinar Putra(916/22K) seberat 4.25gm
Harga hari ini RM 713
Kandungan emas tulin ialah 91.6% drpd 4.25gm iaitu sebanyak 3.893gm
3.893gm x RM 154.56 = RM 601.70
Jadi perbezaan harga
RM 713 – RM 601.70 = RM 111.30(Kos pengeluaran+untung)
Tetapi RM 111.30 bukanlah bermakna kesemuanya itu adalah kos pengeluaran, tetapi telah meliputi kos penghantaran dan untung yang diambil oleh pengeluar,pengedar dan penjual.
Dari contoh di atas, diharap dapat membantu saudara saudari memahami mengapa harga dinar berbeza antara satu sama lain dan mungkin juga dapat membuat pilihan sebelum membeli sesuatu produk emas.
Diharap dengan sedikit maklumat ini dapat memberi manfaat kepada saudara saudari. Jika ada kesilapan, sila perbetulkan=).Wasalam
Artikel 2 :
http://mentoremas.com

Bagaimana Pengiraan Harga Emas Fizikal Tempatan Dilakukan

Harga emas

Harga Emas di pasaran antarabangsa didagangkan dalam matawang US Dollar, dengan berat asas dagangannya “Troy per oz”.

Troy per oz adalah unit untuk semua jenis logam berharga (precious metal), dimana untuk setiap 1 Troy per oz bersamaan 31.1gram.

1 Troy per oz = 31.1gram

Sebagai contoh, jika harga emas di pasaran antarabangsa $1623 per oz, bermakna harga emas ketika ini adala 1,623 Us Dollar untuk setiap 1 Troy auns.

Untuk mendapatkan harga dalam RM bagi setiap gram, pengiraannya seperti berikut:

1. Dapatkan harganya untuk setiap gram dahulu, caranya adalah;

Harga Sekarang ÷ Berat 1 troy oz dalam gram = Harga 1 gram emas dalam USD.

$1,601.05 ÷ 31.1 = $51.48

2. Kira kadar pertukaran harga 1 gram emas dalam matawang Dollar tadi kepada RM, caranya;

$51.48 x RM3.1310 = RM161.18 (Harga 1 gram emas di pasaran antarabangsa).

Untuk makluman, harga yang diatas adalah harga asas dagangan atau dikenali sebagai “Harga Spot”, dan ianya tidak merangkumi kos-kos sampingan yang terlibat bagi menghasilkan emas dalam bentuk fizikal.

Contohnya, katakan syarikat ABC adalah penjual emas, dan mereka membeli bekalan mentah emas daripada pengeluar pada harga spot antarabangsa iaitu RM161.80 segram.

Kemudian, mereka memprosesnya menjadi Emas berbentuk Gold Bar dengan kos yang terlibat untuk semua proses dari awal sehingga siap untuk setiap gram adalah sekitar RM13.00 bersamaan pertambahan kos sebanyak 8% dari harga kos asal bahan mentah. Kos tambahan ini juga dikenali sebaga “Kos Premium”.

Bermakna, mereka akan menjual emas itu kepada pelanggan pada harga:

Harga Spot + 8% ( kos premium)

RM161.80 + RM13.00 = RM174.80 segram

*Biasanya di kedai emas, mereka mengenakan tambahan sehingga 25% sebagai kos premium mereka, membuatkan harga jualannya lebih tinggi.

Tetapi bila mereka membeli semula dari pelanggan, mereka hanya akan mengambilkira harga asal barang mentah sahaja iaitu harga Spot Price, menyebabkan untuk semua beliam balik emas yang dijualnya akan dikenakan potongan harga atau susut nilai sehingga 25% juga.

harga kedai emas

 Artikel 3 :

http://www.shahdinar.com

Cara Kira Harga Emas Malaysia 916 dan 999 

salam  hormat dan salam berhujung minggu buat semua pembaca shahdinar.com

setelah mendapat permintaan dari shahdinar email subscribers, hari ini saya berkelapangan nak berkongsi mengenai cara kira harga emas kat malaysia ni…

simple jek, memula kita akan ambil harga emas mentah dunia dari website kitco, dimana nilai nya sandarkan pada nilai US Dollar…

Harga Emas Semasa Dunia 25 October 2013 ( untuk seberat 1 oz emas )
 
Graf bagi Harga Emas di atas adalah Harga Emas Dunia bertarikh 25 october 2013 ( Jumaat ) ia tutup pada jam 5 pagi waktu malaysia. ( sabtu ahad public holiday jadi harga emas pun cuti laaa, hari isnin baru kerja laa :P )
kemudian kita ambil pula nilai ringgit malaysia berbanding US Dollar
ok nilai ringgit malaysia berbanding us dollar di atas saya ambil dari sebuah money changer. ia bertarikh 26 october 2013 iaitu bersamaan hari sabtu. ( hari ini la ya )
ok sekarang mari kita kira harga emas mentah di malaysia sekarang:
1. Ambil nilai semasa Harga Emas dunia USD ( dari graf di  atas) DARAB  nilai ringgit semasa berbanding US Dollar
2. USD 1352.90  x   RM 3.160 =  RM4275.16 
3. Jadi Harga Emas mentah di Malaysia adalah berharga RM4275.16 / Oz
4. Oleh Kerana 1oz = 31.1gram . kita perlu bahagikan  Harga Emas tersebut kepada oz. supaya kita dapat mengira harga emas tersebut kepada /gram.
 RM4275.16 / 31.1gram =  RM137.46/gram 
selesaiiiii….
jadi untuk harga emas mentah atau di panggil harga emas spot  di malaysia ni …  harga nya adalah RM137.46/gram untuk emas tulen 999  ( harga yang tidak termasuk sebarang upah atau premium sesuatu barang kemas yang dah siap )
ok, sekarang untuk mengira harga emas berketulenan 916 pula… anda hanya perlu darabkan sahaja harga tersebut kepada 0.916
Rm137.46 x 0.916 = RM125.916
5.  Jadi harga emas 916 Mentah untuk malaysia adalah RM125.91 ( harga yang tidak termasuk sebarang upah atau premium sesuatu barang kemas yang dah siap )
selesai…
——————-
Ingin memiliki Emas atau bertanya info emas :

Emas Kalis Inflasi : Jom kita tengok INFLASI melalui FILEM BUJANG LAPOK

 Dunia dilanda Inflasi dengan sangat teruk… matawang pula susut melebihi 3% setahun dan emas terbukti berjaya melawan inflasi atau kalis inflasi.. jom kita tgk melalui FILEM BUJANG LAPOK!
Tahukah anda, filem Bujang Lapok adalah kritikan sosial terhadap gaya perbelanjaan masyarakat yang sebenarnya masih relevan hingga ke hari ini.

Berdasarkan kadar inflasi malar 6% setahun sejak 1960 hingga ke hari ini, anggaran nilai yang disebut dalam filem tersebut pada hari ini adalah seperti berikut:

i) Upah tutup rahsia; 20 sen.
Nilai 20 sen pada 1960 pada hari ini adalah RM4.40. Agaknya, apa boleh dibeli pada hari ini untuk merasuah seorang kanak-kanak seusia 5 ke 6 tahun?

ii) Mahar perkahwinan Sudin; RM1,000 serba satu
RM1,000 pada 1960 bernilai RM21,939 pada hari ini. Patutlah Ajis tak setuju dan menganggap majlis yang bakal dibuat itu terlalu besar-besaran.

iii) Nilai gadaian cincin berlian Makcik Eton; RM3,000
Pada hari ini, nilai cincin berlian Makcik Eton itu adalah sekitar RM65,000. Tak peliklah kalau dia dianggap orang ada-ada kerana memiliki cincin berlian sebegitu.

iv) Jumlah yang dipinjam daripada Benggali oleh jiran sebelah rumah Sudin untuk perbelanjaan kahwinnya; RM5,000

Pada hari ini, nilainya adalah sekitar RM110,000.
Kalau meminjam dengan kadar seorang anggota kerajaan sekalipun, anda memerlukan sekurang-kurangnya 12 tahun untuk menghabiskan bayaran bulanan hutang sebanyak ini dengan komitmen bayaran RM1,000 sebulan.

Justeru, tak hairanlah anak sudah tiga, hutang Benggali masih belum selesai.

v) Nilai Beef Steak untuk 12 orang makan yang perlu dibayar Ramli sehingga terpaksa pulang sehelai sepinggang; RM38
Pada hari ini, nilainya adalah sekitar RM834. Justeru penting sebenarnya untuk mengajar bakal isteri makan di warung tepi jalan atau restoran sederhana. Yang penting makanannya, bukan gaya dan status kekayaan yang dipamerkan.

Oleh: Illias Masri

0 comments:

Fizo Omar Beri Hantaran 1kg Emas, Mawar Fareeda Bagi Ducati

Jika sebelum ini kisah M.Nasir (Klik) menjadi buah mulut pelabur, peniaga serta peminat emas dan dinar.. tidak mustahil selepas inikisah Fizo dan Mawar pula akan menjadi teladan keuntungan menyimpan atau melabur emas… jom baca perkawinan 1 kilo emas

10-11-2013

Akhirnya dengan sekali lafaz, Fizo Omar sah menjadi suami kepada Mawar Abdul Karim kira-kira jam 9.35 pagi tadi. Awalnya, Fizo kelihatan sedikit gemuruh tetapi beberapa saat kemudian dia mula menyebut dengan lancar lafaz nikah tersebut.

Terdahulu, ketibaan rombongan Fizo yang didahului penunggang motosikal disambut meriah oleh pihak perempuan. Antara yang mengiringi Fizo ialah Datuk Rosyam Nor, Shaheizy Sam, Nazim othman, Fahrin Ahmad, Iqram dan Shila Amzah.

Pihak lelaki membawa 7 dulang hantaran berupa Cincin, Mas Kahwin RM506, Motor Vespa, Kek berupa Hot Burger, Beg tangan, Jam, Al-Quran dan Jongkong Emas bertulis ‘Fizo Love Mawar’ seberat 1.011 kilogram. (1 kilogram pada harga sekarang RM1,41480)

Manakala pihak perempuan membalas 9 dulang hantaran berupa Cincin, Motosikal Ducati bernombor plat WWF120, helmet, jaket, MC Book, Beg duit, kek dan set penjagaan diri.

Pasangan ini merancang untuk berbulan madu mengelilingi Eropah selama tiga minggu dan majlis resepsi di Kelantan dan Pulau Pinang akan dibuat di akhir tahun selepas pulang berbulan madu. Tahniah diucapkan buat Fizo dan Mawar!

Jongkong Fizo - Mawar copyRead more: http://www.nescafeais.com/gambar-fizo-beri-hantaran-1kg-emas-mawar-bagi-ducati/#ixzz2kFDqmKi9

Ingin beli emas atau melabur emas dengan info :

add%2Badmin%2Bcopy [contact]

[ contact me ]

admin www.emasmaster.com

add di https://www.facebook.com/emasmaster

SmS , Viber , WhatsApp : 0175750810

LIKE PAGE INI : http://www.facebook.com/EmasMasterPage

atau https://www.facebook.com/TeamEmasMaster

Twitter : www.twitter.com/emasmaster

Jom register GCP free http://www.gcp.com.my/?id=ad1689